Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma Belediye Başkanı Mirza: Biz de sokak hayvanlarına kötü davranılmıyor”

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:   Biz de sokak hayvanlarına kötü davranılmıyor”

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yerel basında yayınlanan bir haberin fotoğrafından yola çıkarak Bandırma'da sokak hayvanlarına kötü davranıldığı konusundaki iddialara açıklık getirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yerel basında yayınlanan bir haberin fotoğrafından yola çıkarak Bandırma’da sokak hayvanlarına kötü davranıldığı konusundaki iddialara açıklık getirdi.
Bandırma’nın kurtuluş törenleri öncesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan sokak köpeklerinin, gerekli bakımları yapılarak tekrar salınmak üzere hayvan barınağına toplandığını söyleyen Başkan Mirza, bu toplama sırasında çekilen bir fotoğraf bahane edilerek olayın, belediyeyi suçlama ve karalama kampanyasına dönüştürülmesini üzüntüyle karşıladığını belirtti.
Köpeklerin toplanması ile ilgili uygulamanın işin gereğine uygun yapıldığına dile getiren Başkan Mirza, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu işlemi yapan çalışanlarımız bu konuda deneyimli kişiler. Bu çalışma sırasında çekilen ve basında yer alan fotoğrafta, sanki köpeğe kötü davranılıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. Oysa asla böyle bir olay yoktur. Eğer köpeğe kötü davranılması söz konusu olsaydı, bu konuda gereğini yapmaya kararlıydım. Titizlikle bu olayı araştırdım. Ancak köpeğe kötü davranılmadığını öğrendim. Köpeğin biraz iri cüsseli olması nedeniyle iki arkadaş kontrol etmekte zorlanmışlar. Fotoğraftan kaynaklanan köpeğe vuruluyormuş algısı, hayvan severleri rahatsız etmiştir. Böyle bir tavır elbette her insanı rahatsız edebilir. Ancak, olay fotoğrafta görüldüğü gibi değildir. Köpeğe kötü davranılması, vurulması söz konusu değildir. Fotoğraftaki köpek şu an halen barınağımızda bulunmaktadır. Gayet de iyi durumdadır.”
Belediye olarak hayvan barınağının en güzel biçimde hizmet verebilmesini sağlayacak çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Mirza, “Hayvan barınağımızın kapasitesi belli. Burada biz hayvanlarımıza en iyi biçimde bakmaya çalışıyoruz. Ancak Bandırma’ya dışarıdan fazla sayıda köpek getirilip atılıyor. Bu durum da sorunu daha da büyütüyor. Bizim barınakta bakımını yaptığımız, aşılarını tamamladığımız, tedavilerini gerçekleştirdiğimiz, kısırlaştırdığımız köpeklerimiz, vatandaşlarımıza herhangi bir rahatsızlık vermiyor. İnsanlarla birlikte yaşamaya alışmışlar. Ancak dışarıdan getirilen köpekler saldırgan olabiliyor. Bu da vatandaşlarımızda tedirginlik yaratıyor” dedi.
Hayvan barınağının kapasitesinin çok üstünde sayıya ulaşan köpeklerin neden olduğu sıkıntıları en aza indirmek için çok yönlü çalışma yaptıklarını kaydeden Mirza, “Barınağımızı kentimizdeki hayvanseverler ve derneklerimizle işbirliği içinde barınağımızı gayet iyi bir duruma getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca yeni bir barınak için çalışma yapıyoruz. Yeni bir veteriner daha alıyoruz. Teknik personel ve diğer çalışanların sayısını arttırıyoruz. Barınağı ziyaret eden HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık bize teşekkür edip bazı önerilerde bulundu. Bu önerileri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hep daha iyi şeyler yapabilmek amacıyla çalışıyoruz.”



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli